ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В УМОВАХ ІНКЛЮЗИВНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА - Форостян, Ольга; Орлова, Анастасія (Освіта осіб з особливими потребами: шляхи розбудови, 2021)
У статті розкрито проблему формування соціальної компетентності та соціальної адаптації у дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного освітнього середовища. Проаналізована взаємодія структури допомоги сучасного загальноосвітнього навчального закладу. Теоретично обґрунтовані ознаки успішної соціальної адаптації дітей до загальноосвітньої школи. У висновках статті зазначено, що отримання такими дітьми якісної загальної та професійної освіти є однією з основних і невід’ємних умов їх ефективного формування соціальної компетентності в умовах інклюзивного освітнього середовища, успішної самореалізації в різних видах професійної і соціальної діяльності.